Belépés, Regisztráció


Felhasználó:
Jelszó:Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) azt javasolja, hogy a kommunizmus nyomait viselő utcaneveket változtassák meg az érintett önkormányzatok.Amennyiben a kommunista diktatúrára emlékét hordozó közterületi elnevezésre bukkansz, kérjük írd meg nekünk melyik településen láttad, valamint fényképezd le és küldd be nekünk a zsakutca@iksz.net email címre! Az érintett önkormányzatnál kezdeményezni fogjuk a közterületi elnevezés megváltoztatását! 
 
"2012-ben nincs szükség Lenin utcára"Mi, kormánypárti képviselők úgy gondoljuk, hogy Lenin utcára, Vörös Csillag utcára, Tanácsköztársaság utcára 2012-ben már egyértelműen nincsen szükség – jelentette ki Stágel Bence KDNP-s országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján. Ugyanitt Kőszegi Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője, Dabas polgármestere hangsúlyozta: fel kell oldani az áldozatokkal szembeni méltatlan állapotot.

Tovább...
Írta Zsakutca on kedd 20 november 2012 - 14:20:30 | Hozzászólás: 0  |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 
 
 
Vita a kommunista utcanevek cseréjéről2012. október 9-én, az Echo Tv Hírbehozzuk című vitaműsorának vendége volt Ipkovich György (MSZP) és Stágel Bence (KDNP) országgyűlési képviselők.Írta Zsakutca on vasárnap 14 október 2012 - 23:20:25 | Hozzászólás: 0  |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 
 
 
Tizennégy budapesti közterület visel új nevet


Tizennégy budapesti közterület elnevezéséről, illetve nevének megváltoztatásáról döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán; a módosításokat kerületi önkormányzatok és magánszemélyek kezdeményezték.

Tovább...
Írta Zsakutca on vasárnap 14 október 2012 - 23:16:27 | Hozzászólás: 0  |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 
 
 
Stágel Bence: Teljes szakítás kell az önkényuralmi gyakorlattalAz önkényuralmi politikai gyakorlattal történő teljes körű szakítás megköveteli, hogy az ilyen ideológiákhoz, pártokhoz, jelképekhez kötődő elnevezések ne maradhassanak fenn, illetve a jövőben se jelenjenek meg – jelentette ki Stágel Bence KDNP-s képviselő tegnap, ismertetve a parlamentben a huszadik századi önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezések tilalmáról szóló indítványt. A törvényjavaslat teljes expozéja.

Tovább...
Írta Zsakutca on csütörtök 04 október 2012 - 23:13:31 | Hozzászólás: 0  |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 
 
 
Meghökkentő utcatáblák: fotókon egy letűnt korszak emlékeiTöbb mint ezer olyan utcanév létezik Magyarországon, melyet önkényuralmi rendszer fenntartásában résztvevő politikusról neveztek el.

Jövő júliustól ne lehessen találkozni a kommunista diktatúra nyomát őrző utcanévvel Magyarországon - javasolják kereszténydemokrata és fideszes országgyűlési képviselők a helyi önkormányzatokról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványukban. A kormánypárti politikusok több mint ezer ilyen utcanévre bukkantak eddig.

A Hirado.hu cikkét ide kattintva tekintheted meg!Írta Zsakutca on hétfő 21 november 2011 - 12:51:42 | Hozzászólás: 0  |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 
 
 
Stágel Bence volt az ATV vendége!
Lecserélnék a kommunista utcaneveket!

Az ATV Start vendége Stágel Bence, országgyűlési képviselő, KDNP.

Felidézte: a KDNP ifjúsági szervezete, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) régóta szorgalmazza, hogy az érintettek meghozzák ezeket a döntéseket. Stágel Bence, aki az IKSZ elnöke is, szomorúnak nevezte, hogy húsz évvel a diktatúrából történő szabadulás után az ország egyes településein járva egy különös időutazásnak lehetnek a szemtanúi. "Lenin, Marx, Ságvári Endre, Kun Béla, Szamuely Tibor, Mező Imre, Münnich Ferenc, November 7., Népköztársaság, Felszabadulás ma már csak a XX. századról szóló történelemkönyvek feketelapjaira való neveknek és fogalmaknak kellene lenniük" - mondta.Az atv műsorát ide kattintva tekintheted meg!
Írta Zsakutca on hétfő 21 november 2011 - 12:47:55 | Hozzászólás: 0  |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 
 
 
Le a kommunista utcanevekkel!-Videó a sajtótájékoztatóról
Jövő júliustól ne lehessen találkozni a kommunista diktatúra nyomát őrző utcanévvel Magyarországon – ezt javasolják kereszténydemokrata és fideszes országgyűlési képviselők a helyi önkormányzatokról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványukban. A kormánypárti politikusok több mint ezer ilyen utcanévre bukkantak az IKSZ zsakutca.iksz.net honlapja segítségével.


A sajtótájékoztatóról készült felvételt megtekintheted itt:Írta Zsakutca on péntek 11 november 2011 - 14:40:35 | Hozzászólás: 0  |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 
 
 
Olvasd el a helyi önkormányzatokról szóló törvénymódosítást

Honlapunkon elérhető a letöltések fül alatt a Stágel Bence (KDNP), Csöbör Katalin (Fidesz - MPSZ), Németh Zoltán (Fidesz - MPSZ), Sági István (Fidesz - MPSZ), Vantara Gyula (Fidesz - MPSZ), Dr. Zsiga Marcel (Fidesz - MPSZ) és Michl József (KDNP) által kezdeményezett törvénymódosítás!

Írta Zsakutca on szerda 09 november 2011 - 18:15:20 | Hozzászólás: 0  |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 
 
 
Eltűnhetnek a kommunista utcanevek
Több mint húsz éves probléma végére kerülhet pont egy fideszes és KDNP-s politikusok által beterjesztett módosítás kapcsán. Az új helyi önkormányzatokról szóló törvény - a tervezet szerint - ki fogja mondani, hogy közterület és közintézmény nem viselheti olyan személyek nevét, akik a XX. századi totalitárius rendszerek megalakításában vagy fenntartásában szerepet vállaltak.

Mint azt Stágel Bence kereszténydemokrata képviselő elmondta: sajnos napjainkban is különös időutazásban vehetünk részt, ha az országban bizonyos közterület elnevezésekkel találkozunk. Hozzátette: ezek az utcanevek a XX. századról szóló történelemkönyvek fekete lapjaira való nevek és fogalmak kellene, hogy legyenek. Az országgyűlési képviselő a szerdai sajtótájékoztatón beszámolt arról is, hogy a zsakutca.iksz.net honlapon gyűjtötték össze a totalitárius rendszerekhez köthető személyekről és szimbólumokról elnevezett köztereket. A módosítás 2012 július 1-jétől hatályos.

Stágel Bence felhívta a figyelmet arra, hogy a törvényjavaslat tartalmazza az általános illetékmentességet arra az esetre, amikor közterületi névváltoztatás miatt kell hatósági igazolványt - például lakcímkártyát – kicserélni.

Tovább olvasom...Írta Zsakutca on szerda 09 november 2011 - 14:10:31 | Hozzászólás: 0  |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 
 
 
Rajk László
Az '56-os forradalom emléknapjai után mi is utánajártunk néhány névnek.
Kezdjük talán Rajk Lászlóval, hiszen az ő emlékezetes október 6-i újratemetése, mely spontán módon a kommunista rendszer elleni tüntetéssé alakult mintegy előhangja volt a forradalomnak.
Az újratemetéssel a kommunista rezsim sokadszorra akarta tisztára mosni, megígérve, hogy "soha többé" nem lesz hasonló politikai tisztogatás. A róla elnevezett utcákból ma is van egy tucatnyi országszerte.
Pedig Rajk korántsem volt szent ember. Az ő nevéhez fűződik az ÁVO megalapítása és az első koncepciós perek elindítása is, amelynek évek múlva - sors iróniája - maga is áldozatául esett.

A kommunista vezetőkről bővebben olvashatsz az Utcanevek menüpont alatt!
Írta Zsakutca on szerda 09 november 2011 - 04:33:57 | Hozzászólás: 0  |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 
Oldal:       >>